Information

Ljus i ladan

LED lampor i ladan

Det är populärt att hänga upp dekorationer i ladan och ljussätta dessa med våra lampor. En del kunder väljer att ta i professionella firmor som kan placera ut LED spotlights för att lysa upp de vitkalkade väggarna runt festgolvet eller andra delar av ladans väggar och tak.

Får man ta med egna ljusslingor?

Absolut, det är vanligt att många vill ha en sk. “backdrop” bakom honnörsbordet. Vi har vajrar som löper längs hela gaveln ungefär 2 meter upp där vi tillåter slingor eller ljusnät att hängas upp. Det finns även vajrar som löper i taket där man kan hänga upp ett sk. flaggspel med led lampor. Ta kontakt med oss innan ni kommer hit för tips och råd hur man kan hänga upp ljusslingor ovanför festgolvet.

Tänk på att pga. risken för brand från kortslutna ljusslingor får dessa inte placeras mot ladans bärande bjälkar eller dansbanans räcken. Däremot tillåter vi slingor med batterier om dessa inte lindas runt elkablar eller ljudanläggningens ledningar. batteri slingor får gärna hängas upp på avsedda ribbor (och dansbanans nedre ribba) där man även dekorerar med blommor.

Professionell ljussättning

Firmor som hyr ut belysning eller DJs som har med sig lampor ska känna till reglerna för brand och el och placerar alltid sin belysning på fristående ställningar (meddela oss innan ni kommer till ladan om en DJ eller en hyr firma ska komma med lampor så vi kan anvisa placering av dessa. Professionell DJ belysning (även de av LED) blir betydligt varmt och får inte hängas upp på ladans träbjälklag eller runt dansbanan.

%d bloggare gillar detta: