Bröllopsartikel

Grattis – ni är förlovade!! Hjälp – vad gör ni nu?

Bröllop

Vi älskar bröllop här på Dalhemfarm och vill gärna att det ska bli så perfekt som det bara går för våra kunder. Därför startar vi upp en serier med artiklar här på hemsidan som vi hoppas kunna inspirera er som precis är nyförlovade eller som går i tankar om förlovning/bröllop.

Det absolut första jag brukar säga till folk som frågar mig vad de ska tänka på; är att de ska ha ett bröllop som DE SJÄLVA vill ha och fantiserar om. Många har tankar på vad andra förväntar sig eller vad vännerna gjorde på sina bröllop och ska man själv göra likadant eller tom “trumfa” dem?

Först och främst, fundera över om det är ett kyrkbröllop som ni vill ha eller vigsel utanför kyrkan. Väljer man en vigsel utan för själva kyrkan så kan vigseln naturligtvis fortfarande förättas av en präst men likväl borgligt av en vigselförättare.

 

 

 

Trenden som vi ser det just nu är vigsel utanför kyrkorummet MEN ofta ändå förättad av en präst.

Fast återigen – välj det som passar just er!

 

 

När ni har bestämt er för var vigseln ska vara eller parallellt med dessa funderingar, är det läge att boka en lokal för bröllopsfesten. Detta är extra viktigt om ni har ett favoritställe som ni vill vara på och som ni vet är populärt och ofta bokat. Jag skulle nästan säga att ni måste boka er festlokal minst 18 månader innan själva bröllop. Det går ju naturligtvis att vänta lite men då är det inte säkert att lokalen är ledig för just det datumet som ni vill ha.

Hur väljer man då lokal?

En del vill ha festen på ett ställe som har en sentimental betydelse för dem, ett ställe som de kan relatera till. Kanske på barndomsorten eller nära kyrkan där man ska vigas? Andra går på tema som lantligt, maritimt, italienskt etc och väljer lokal som passar för det. Ibland faller valet på lokal helt enkelt för att den är praktisk och kan ta emot det antal gäster som man planerar att bjuda.

Yterliggare en aspekt för val av festlokal är om det ska ingå mat & dryck – ja hela festpaketet i ett pris ELLER om man föredrar en lokal där bord, stolar & porslin ingår och ni själva ordnar med dryck & catering.
Här spelar er budget kanske en viss roll och om det ska vi skriva om i nästa artikel!

%d bloggare gillar detta: