Ladan,  Uncategorized

Den vackra & viktiga dukningen

Tack till alla er som besökte oss i vår monter på Trädgårds & Villamässan föregående helg. Vi fick många intressanta och roliga samtal med en mängd nya bekantskaper – härligt!!

I dessa samtal kom det fram att många, precis som vi tycker att dukningen är VIKTIGT när du har en fest eller ett bröllop. Vi hade gjort upp tre stycken olika dukningar för att dels ge exempel på olika varianter, men även för att se vad folk gillar. Genom en tävling där man fick skriva ner sitt favoritbordet samt ge en kommentar till varför just denna dukning tilltalade fick vi reda på vad folk gillar.

För att suga lite på karamellen avslöjas dock inte denna dukning samt vinnare förrän efter helgen 🙂 . Eftersom det var så många som deltog i vår tävling så tar det tid att gå igenom alla svar samt att sortera upp dem efter bordsnummer och motivationer. Vi vill inte missa någon feedback alls – det är ju liksom vårt kvitto på om vi lyckades med våra dukningar eller ej.

Har ni tänkt på att en dukning är ju inte bara vacker att se på; den ger oftast också gästerna kring bordet något att tala om? Den kan tom vara en “icebreaker” vid större tillställningar där man inte alltid känner sin bordgranne.

Jag tycker även att den speglar värdinnans/värdens personlighet. Javisst kan den spegla ett visst tema på tillställningen, men lika mycket speglar den personen som gör dukningen.  Du väljer ju inte att duka med porslin, blommor etc utan att tycka om det som du ställer fram. Genom att göra en vacker/annorlunda/sprallig etc dukning visar du som värdinna att du bryr dig om dina gäster och att de är viktiga för dig – den visar omtanke.

Så kära läsare; lägg lite tid på din dukning – vare sig du dukar till en vanlig fest eller till ett bröllop. Tänk också på att en vacker och fin dukning inte behöver kosta mycket pengar. Det hänger enligt mitt sätt att se det på; mer på din fantasi och kreativitet än hur stor din plånbok är. Och glöm inte…….duka lite tjusigt i vardagen också så glädjer du dina nära och kära lite extra en helt vanlig dag!

%d bloggare gillar detta: