Tillgänglighet

Vi vill att ladan ska vara en samlingspunkt för alla, men vi har alla olika förutsättning och ibland kan det bli en utmaning att försöka få samma upplevelse. På Dalhemfarm jobbar vi hårt för att ha en god tillgänglighet för alla. Vi har stora ytor, breda gångstråk som fungerar för såväl gående, rullstol och barnvagnar. Vår parkering har även utmärkt plats för handikapp anpassat fordon. Vid behov kan vi även anvisa ytterliggare platser helt intill ladan med endast ett fåtal steg för att ta sig inom hus.

Våra faciliteter

Toaletter, skötbord

Vi har tre toaletter varav två är modell större med en som är helt handikappanpassad för rullstol med höj och sänkbart handfat och även skötbord till barn, åtkomligt från rullstolshöjd.

Notera! Pga COVID-19 är en toalett permanent allokerad till personal. Handikapptoalett är förstås fortfarande helt tillgänglig för våra kunder.

Parkering

Vi har plats för många bilar på vår stora parkering. För större transporter har vi även en hårdgjord yta (slamsten täckt av gräsyta) strax utanför ladan. Här kan ex. bussar och transportfordon enkelt svänga runt, lämna av gäster och parkera (begränsat antal bussar, ta kontakt med oss för att säkerställa att vi har plats till parkering av exv. en större buss).

Handikappanpassat fordon har en egen reserverad plats, strax intill ingång till kaféet. Pga. den naturliga miljön med höjdskillnaden från marken utanför och själva stall byggnaden så befinner sig parkeringen på en lättare slutande yta. Tyngre rullstol kan behöva hjälp att rulla uppför men det är ingen tröskel in i kaffet så det är rätt enkelt att komma in.

Vid behov kan även fordon köra in genom porten och via innergården nå den automatiska glasdörren där man kan ta in ett handikappfordon ex. rullstol, rullator eller permobil.

Lokalen

Inne i själva festladan är golvet sedan urminnes tider anpassat för att följa omgivande markens naturliga lutning. Lador byggdes förr, med en slutning inomhus i det fallet att regnväder fick vatten att sippra in genom de då enklare portarna. Idag finns det ingen risk att vatten kan komma in förstås men golven har kvar sin naturligt svaga slutande ytan. Dock väl inom marginalen för vad som anses tolerant för exv. en rullator eller rullstol. Det finns inga trösklar till toalett och dansgolvet har endast ett mindre steg <2cm för att förflytta sig från gångstråk till själva dansbanans golv.

Ljud och ljus

Ladan har ett väl upplyst festgolv och dansgolv. I ladan finns även ett omfattande ljudsystem som täcker in alla ytor och kan ge ett bra ljud till publik via exv. mikrofoner eller uppspelning av ljud som musik och film (via projektor systemet). Ladan har även tillgång til Internet via wifi och medger även att kunder kan spela upp innehåll ex. egen spotify muik via ladans högtalare (I regel det man gör vid bokning av ladan för bröllop eller fest).

För komforten är ladan även utrustad med anpassat (för säsongen) värme system som är igång vid behov.