Inför Festen

Hjälpredor – Var många som hjälper till – Spar på krafterna till festen och låt bästa kompisen / föräldrar mfl. hjälpa till dagen innan! Det är roligt (kan ge mer idéer) och ni kan ta med fika/pizza och ha en heldag tillsammans.

Utemiljön – Vi hoppas att ni använder den härliga grönytan, utsikten. Vi hjälper gärna till med förslag på hur ni kan använda ytorna och tipsar om tillgång till paviljong /partytält. Bord och stolar för utemiljön finns på plats. (Bord och stolar inne i ladan är inte lämpade för detta och får inte tas ut).

Teknik – Utse någon som kan ta ansvar för all teknisk som ni kan tänkas behöva. Många vill göra allt själva men när det börjar bli bråttom och man kanske behöver fixa extra utrustning /teknik kan hen få ta den bollen. Vi på farmen hjälper förstås till att visa er vår utrustning – ljudanläggning, uttag till ström, projektorn och lampor som kan riktas om osv.

Personal – För att få att allt fungera så bra som möjligt är det även viktigt att tänka på hur ni löser det med servering och personal i köket. Beroende på hur stort sällskap ni tänkt er så kan vi ge tips på lämpligt antal som kan servera och i nästan alla fall är det alltid bra med en dedikerad handräckning som tar hand om köket och koordinerar arbetet med all diskning, tillgång till porslin och förvaring av mat och dryck i kylar etc. Tänk på att personal måste bokas in i god tid (minst ett antal veckor i förväg), diskutera med oss så förmedlar vi gärna kontakten.

Led Ljus – Vi har strikt krav på att INGA “levande” ljus (gäller även värmeljus) får användas i ladan (Ladan består av träplankor och träbjälkar) för er egen säkerhet och kommande generationer ber vi er därför respektera detta och istället gå “all in” för att ljussätta med energi effektiva Led lampor som numera kan ge ett varmt och behagligt ljus (även i form av simulerade stearin ljus) väl lämpat för denna miljö.

Besök Oss – Kom gärna hit på besök några veckor/månader innan (boka tid med Susanne). Det tar tid att få de riktigt bra idéerna på plats och inspiration växer ofta fram med tiden. Samtidigt kan vi hjälpa er med förslag på arrangemang med bord, vimplar och ljusslingor (vi har även en del material och extra rekvisita för uthyrning om ni så önskar).