Hyrinformation

Tänk på detta när du hyr av oss…

 • Alkoholhaltiga drycker får medtagas för servering (exv. som del av catering firmans service eller fritt utbud till gäster endast men _INTE_ till försäljning inom anläggningen (inte ens via sk. drinkbiljetter).
 • Köket – Vi har ett kök byggt för att underlätta för serverings personalen med uppläggning, viss uppvärmning av såser, barnmat och liknande , dvs ingen tillagning av mat är tillåten. Det finns kylar, frysar, kaffekokare, diskmaskin, mikrougnar, kokplattor (för såser, glögg osv). Tillgång till köksutrustning förutsätter utbildad personal.
 • Dryck och snacks som inte ska användas vid matutskänkningen rekommenderar vi istället placeras i baren/kylen i ladan eller på borden i lokalen detta för att hålla personalens, kockarnas arbetsmiljö fri från oväsentligt material och köket hygieniskt!
 • Kylar/Bar – Är permanent placerat i lokalen och får inte flyttas. Denna utrustning är placerad för att motverka brandrisk, underlätta för utrymning, och anpassat till ladans elsystem och belysning.
 • Rökning sker utomhus på angiven plats (rökruta) och _ENDAST_ där, inga undantag medges på grund av betydande brandrisker närmast intill ladan!!! Fimpar och portionssnus ska läggas i askfatet vid rökrutan (inte på marken snälla). Portionssnus kan även läggas i soptunnor för brännbart.
 • stearin/levande ljus  är INTE tillåtna (ej heller tomtebloss varken inne eller ute). Numera finns fina naturtrogna LED ”fejkljus”.
 • Innergården får disponeras fram till kl 21 men får användas för passage även senare exv. till och från rökrutan. Tänk även på att konfetti och ris _INTE_ är tillåtet att sprida på innergården det eftersom vi inte har resurser eller tid att städa upp detta från stenläggningen /kullerstenen /natursten. Vi medger undantag för rosenblad eftersom dessa i regel försvinner snabbt (förtvinar) eller blåser iväg. Ser dessutom väldigt trevligt ut under själva akten.
 • Musiken i ladan ska tystas ner kl 02:00 – men ni får gärna vara kvar längre (förutsatt att detta har överenskommits). Maximalt rekommenderat ljudtryck inne i lokalen är 80dB (det är högt). Tänk på personalen och äldre gäster som kan ha besvär med hörseln och extrema ljudtryck. Tänk på att era gäster kan vara känsliga för blinkande ljus.
 • Musik utanför ladan får gärna användas exv. under mingel och vigselakt, det finns fast installerade trådlösa högtalare (Bluetooth och Chromecast) av högkvalitet på samtliga uteplatser. Dessa är inte avsedda för dansmusik senare på kvällen. Privata batterihögtalare får användas i partytält förutsatt att dessa inte ger mer än lägre bakgrundsmusik där gäster fortfarande kan konversera etc.
 • Sopor så som tomglas, kartonger och burkar ansvarar hyresgästen själv för att frakta bort ( men går även att köpa denna tjänsten av oss)
 • Toastmaster paret och/eller värdpar ansvarar för att meddela gäster samtliga regler för vistelsen i ladan (rökning, utrymning, toaletter mm)

Vi är måna om att våra gäster ska uppleva en fin naturmiljö och lägger mycket tid på att hålla ytorna välskötta och rena från skräp, plast, fimpar, portionspåsar med snus etc. Hjälp oss att hålla ordning och be era gäster fimpa på avsedda platser så vi kan använda tiden på bästa sätt för alla våra kunder.

Men framför allt…

~ Se till att ha det riktigt trevligt i vår lada ~